Mineralulds recycler genanvender mineraluld

Genanvendelse i stedet for deponi

ReTec Miljø har siden sin opstart udviklet og solgt produkter til genvindingsindustrien. Senest har en kunde i Skandinavien købt en ReTec mineraluld recycler, en maskine, som navnet fortæller, kan forarbejde mineraluld til genanvendelse.

Fra deponi

Brugt isoleringsmateriale af enten stenuld eller glasuld er tidligere endt på deponi og blandt andet i Danmark har man fået øjnene op for muligheden for at genanvende materialet. ReTec solgte den første mineraluld maskine til en kunde i Danmark tilbage i 2012, og siden har flere fået øjnene op for det, maskinen kan udrette. Nu er en ny version netop sendt afsted.

Enkel proces

Processen er relativ enkel. Materialet fødes i maskinens tragt. Fra nedrivningsvirksomheder, genbrugspladser og nybyggeri kan isoleringsmaterialet indeholde urenheder som søm, skruer, murbrokker, træ og andet materiale. Alt presses igennem første del af maskinen og i anden del sorteres mineralulden fra. Volumen på mineralulden reduceres op til 20 gange volumen og via sigten sigtes rejekten fra.

Slutproduktet kan genanvendes til produktionen af ny mineraluld eller andre formål. Kapaciteten for processen er mindst 5 tons i timen, alt afhængig af det ønskelige slutprodukt.

Genanvendelse og grønne løsninger

Jan Frydkjær Pedersen, salgskonsulent eksport, som har solgt dette anlæg til en kunde, har nøje fulgt de forskellige faser i fremstillingsprocessen. ”Min kunde har en forretningside, hvor det er muligt at genanvende mineraluld til flere forskellige formål. Jeg synes det er dejligt, at flere lande og virksomheder får interesse for at skulle genanvende materialer, som førhen var havnet på deponi. Den store fordel ved mineraluld recycleren er, at den i en arbejdsgang formår at fremstille et genanvendeligt slutprodukt. Jeg ved, at andre potentielle kunder forsøger sig med løsninger, som måske kræver flere arbejdsgange, og dermed mere energi for at opnå samme resultat. Jeg håber, at flere vil få øjnene op for de muligheder, som ReTec kan tilbyde, siger Jan og fortsætter:

”Mineraluld har en tendens til at give et hårdt slid. Dette har vi naturligvis taget højde for, så udskiftningen af sliddele er begrænset og hurtig. Maskinen er særdeles effektiv og har et hav af indstillingsmuligheder, så kunden kan få det set up, der passer til det ønskelige slutprodukt. Jeg er glad for at kunne være en del af disse grønne løsninger, som kommer både miljøet og vores samfund til gode,” slutter Jan Frydkjær Pedersen.

Vil du vide mere om mineraluldsrecycleren, kan du læse mere her

Vær et skridt foran...